Las quince sesiones se impartirán en la Sala de ensayo del Orfeó Català del Palau de la Música Catalana y también estarán disponibles con materiales adicionales en la web del curso. Es decir, el MBA se puede cursar presencialmente y a distancia gracias a una plataforma de contenidos multimedia que compilará las clases del Palau y otros materiales adicionales.
El curso se celebra a lo largo de la Temporada de conciertos del Palau de la música Catalana y las fechas y horarios serán comunicadas directamente vía e-mail a los solicitantes. Dependiendo del NIvel las sesiones se realizan los viernes de 17:00 a 21:00 con una pausa intermedia de 30mins y/o los sábados de 10:30 a 13:30 con una pausa intermedia de 30 mins. El curso viene acompañado con una plataforma digital donde las sesiones han sido grabadas para su revisión, repaso, en especial, en caso de no haber podido asistir a alguna de ellas.
El MBA no requiere de conocimientos específicos musicales más allá de la voluntad de querer adquirir herramientas de interpretación y juicio para disfrutar de la música de una forma ampliada. El curso hará énfasis, precisamente, en el entrenamiento auditivo de los cimientos de la música y la interpretación.
Carlos Calderón coordina el projecte com a docent principal i comptarà amb la participació de professors convidats avalats per la seva trajectòria com Mireia Capdevila, Antoni Colomer, Sofía Martínez Villar, Pere Andreu Jariod, Rosa Massagué, Jaume Radigales, entre d’altres.
El concepte MBA-Màster aplicat a la Bona Audició és una metàfora que suposa l’administració intel·ligent de la sensibilitat musical. Aquest curs no té homologació oficial però sí serà reconegut amb un certificat de participació emès pel propi Palau. Igualment, a efectes d’avaluació, es compartiran qüestionaris, activitats i debats que estimulin el diàleg i l’aprenentatge. L’únic control per poder rebre el certificat del Palau serà el mínim d’assistència i participació.
Esta primera edición está planteada como un nivel básico de introducción en base a tres ejes: el lenguaje (elementos y formas), la creación (el hecho musical como testigo del tiempo) y la recreación (interpretación, estética y juicio). El Nivel I culmina con la Novena de Beethoven como gran bisagra de la historia de la música. El Nivel II continua a partir de allí hasta las manifestaciones musicales del siglo XX y XXI.
El curs es desenvoluparà en català i castellà depenent del docent que imparteixi les classes presencials. En la plataforma digital, els continguts també permetran aquesta convivència entre llengües i estaran disponibles tant en castellà i català en el format i abast que sigui necessari per a la òptima comprensió de la matèria (subtitulació, documents addicionals, etc).
Requisits
- Cap en especial, tan sols el desig genuí per iniciar-se i/o aprofundir en l'apreciació musical i el gaudi estètic des del coneixement del llenguatge de la música, els seus creadors i el seu context històric i les maneres de recrear-se i interpretar-se. Tot unit a la cuidada programació del Palau com un espai i oportunitat per al gaudi del que s'ha après i debatut a classe.
Paraules clau
- El llenguatge musical, la creació i la interpretació
Públic al qual va dirigit
- Persones entusiastes per la música clàssica. Majors de 12 anys.